روغن بادام چیه؟
قبل از اینکه بریم سراغ تفاوتهای روغن بادام تلخ و شیرین، بهتره اول با خود روغن بادام آشنا بشیم. روغن بادام، همونطور که از اسمش پیداست، از بادامهای خوراکی گرفته میشه. این روغن خاصیتهای زیادی داره و علاوه بر اون، بوی لطیف و دلچسبی هم داره. البته روغن بادام به طور کامل توی الکل حل نمیشه، واسه همین از حرارت و فشار برای گرفتنش استفاده میکنن.
روغن بادام تصفیهشده رو میتونید به عنوان خوراکی هم استفاده کنید، اما اگه هدفتون استفاده موضعیه، بهتره از نوع تصفیهنشدهاش استفاده کنید. چون روغن تصفیهنشده پر از ویتامینها و مواد مغذیه و به خاطر اینکه حرارت ندیده، تمام خواصش حفظ شده. جالبه بدونید که این نوع روغن یکی از قویترین آبرسانهای پوسته و ویتامین E فراوونی داره که میتونه کلسترول خون رو هم کاهش بده.
ارزش غذایی روغن بادام
یکی از تفاوتهای مهم بین روغن بادام تلخ و شیرین، ارزش غذایی اونه. روغن بادام تلخ دارای یه نوع سمه که مصرفش ممکنه باعث مسمومیت بشه، پس بهتره فقط به صورت موضعی ازش استفاده بشه. ولی روغن بادام شیرین ارزش غذایی بالایی داره. مثلاً 28 گرم از این روغن، شامل مواد مغذی مثل کالری، چربیهای اشباع و غیر اشباع، ویتامین E و فیتوسترول میشه. با مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری از این روغن، میتونید بخش زیادی از ویتامین E مورد نیاز بدن رو تأمین کنید و از بیماریهای قلبی و اضافهوزن پیشگیری کنید.
فواید روغن بادام تلخ و شیرین
قبل از اینکه دقیقتر به تفاوتهای این دو روغن بپردازیم، باید بدونیم که این روغنها خواص مشترکی هم دارن. مثلاً هر دوشون پر از فسفر، منیزیم و مس هستن که به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکنن. همچنین، هر دو روغن در کاهش علائم پیری پوست و پیشگیری از سرطان نقش دارن. اسیدهای چرب موجود در این روغنها میتونن سطح کلسترول رو تنظیم و حافظه رو تقویت کنن.
سیانید موجود در این روغنها به جوانسازی پوست، رفع التهابات بدن و شفافیت پوست کمک میکنه. علاوه بر این، روغنهای بادام تلخ و شیرین خواص دیگری مثل تسکین درد مفاصل، کاهش تب، بهبود درد گلو، درمان عفونتهای گوش، از بین بردن انگلهای روده، افزایش حجم ادرار، رفع اسپاسمهای عضلانی، تقویت ساقه مو و آبرسانی پوست دارن.
تفاوتهای اصلی بین روغن بادام تلخ و شیرین
- اولین تفاوت مهم این دو روغن در نوع بادامی هست که ازش گرفته میشه. روغن بادام تلخ از بادامهایی که شکوفههای صورتی دارن تهیه میشه، در حالی که روغن بادام شیرین از بادامهایی با شکوفههای سفید گرفته میشه.
- روغن بادام تلخ به خاطر داشتن سم و مواد مضر، طعم خیلی تلخی داره و استفاده خوراکی ازش خطرناکه. بنابراین باید به صورت موضعی استفاده بشه. اما روغن بادام شیرین بوی مطبوعی داره و بدون مواد مضره، پس میتونید هم به صورت موضعی و هم خوراکی ازش استفاده کنید.
- در مورد خواص هم تفاوتهایی وجود داره. البته این دو روغن خواص مشترکی دارن، اما چون روشهای مصرف متفاوتی دارن، میشه از روغن بادام شیرین برای خواص دارویی داخلی مثل پاکسازی بدن استفاده کرد. در حالی که روغن بادام تلخ بیشتر برای جوانسازی پوست و رفع اسپاسمهای عضلانی کاربرد داره.
نتیجهگیری
در نهایت، بهتره بدونید که شناخت تفاوتهای بین روغن بادام تلخ و شیرین به شما کمک میکنه که از این روغنها به درستی استفاده کنید و عوارض ناشی از مصرف اشتباه رو کاهش بدید. چون روغن بادام تلخ خوراکی نیست و باید فقط به صورت موضعی استفاده بشه. پس قبل از استفاده از روغن بادام، حتماً تفاوتهاشون رو بشناسید و درست استفاده کنید تا بهترین نتیجه رو بگیرید.